Saturday 14 February 2009

Comunicat Deputat William Brinza

Parlamentul României
Camera Deputaţilor

William Gabriel Brînză
DeputatPDL,
ParlamentulRomâniei
Palatul Parlamentului,Str.Izvor, r.2-4,
Sector 5 , Bucureşti.
Tel. 0040756607250 0040 726200722e-mail: william@williampdleuropa.eu



Deputatul democrat liberal William Gabriel Brînză , deputat de Diaspora , ales în Colegiul nr.1, Circumscripţia electorală nr.43, Europa de Vest işi expirmă regretul şi totodată indignarea faţă de materialele publicate în o parte din presa italiană.Nu sunt materiale jurnalistice,susţine deputatul,pentru că misiunea unui jurnalist este una nobilă menită să informeze şi nu să dezinformeze, să fie obiectivă şi nu denigratoare cum s-au dovedit a fi,în ultima perioada, o parte dintre articolele apărute în publicaţiile italiene.

Deputatul face referire la articolul publicat în cotidianul italian „Il Riformista”, material semnat de Lucetta Scaraffia, profesor de istoria religiilor la Universitatea Roma, care scrie „România este cel mai rău loc din Europa, o ţară gri, anonimă, unde persoanele trăiesc fără umanitate de pe o zi pe alta, cerşind, prostituându-se şi alcoolizându-se. În România nu există bucurie, iar sărăcia românească nu este pitorească, plină de voioşie ca în ţările africane, ci tristă, plină de ură şi de resentimente, nici măcar pâinea în România nu este preparată cu grijă şi dragoste, ci este vâscoasă şi deloc bună, iar religia românilor este trăită oribil şi gol, fără suflet şi fără bucurie”.

Comentariul este revoltător, a spus deputatul Brînză.Domnul Scaraffia cu siguranţă nu a gustat pâine româneasca şi nici nu a vizitat România să vadă cât de frumoasă este ,o ţară plină de căldură nicidecum gri ,o ţară cu mari valori.Brîncuşi , Eminescu , Cioran , Vuia sunt câţiva dintre românii pe care orice naţiune şi i-ar fi dorit,inclusiv Italia.Regretabil este că astfel de comentarii maliţioase sunt facute de un profesor de religie, la una dintre cele mai prestigioase universităţi din Italia,care se presupune că ar trebui să cunoască aceste realităţi.
Sunt indignat să aflu ca românii altădată prieteni cu italienii sunt hăituiţi ,afacerile le sunt distruse,iar copiii ameninţaţi.Tot mai mulţi români mi-au scris în această saptămână că sunt terifiaţi de ce li se întâmplă în Italia şi au ajuns să le fie frică să mai vorbească româneşte.

Este timpul ca aceste actiuni xenofobe sa fie stopate !
Fiecare ţară are infractorii ei ,dar etichetănd o naţiune pentru greşelile si fărădelegile unora este nu numai o greşeala ,dar şi o mare nedreptate .
Italia este o ţară a toleranţei şi a ospitalităţii a spus ministrul italian de Externe, Franco Frattini.Suntem latini si trebuie să ne comportăm ca fraţii .Suntem sub acelaşi acoperiş al Europei şi în loc să ne denigrăm indicat este să colaborăm.
În calitate de deputat de Diaspora,William Gabriel Brînză a luat legătura cu Ambasada din Italia şi le-a cerut oficialilor români să fie prezenţi în comunitaţile de români, să colaboreze cu autorităţile italiene pentru a stopa aceste manifestări xenofobe indreptate asupra conaţionalilor nostri.
Vreau să le spun tuturor că noi ne mândrim că suntem români, a precizat deputatul PD-L William Gabriel Brînză!



William Gabriel Brînză
DeputatPDL,
ParlamentulRomâniei

No comments: